Foundry Courtyard Student Accommodation, Kennedy Street, Glasgow

The provision of 149 self contained studios and 387 bedrooms in cluster flats

Location

Kennedy Street, Glasgow

Value

£32M

Client

Balfour Beatty Construction Limited

Project Period

2015 - 2017

Back to Case Studies

Background

Working with Oberlanders LLP, Architects, HLA lead the design of the external spaces which included a substantial central courtyard created by the juxtaposition of two opposing blocks of flats.

Designed to provide a high quality, contemporary, robust and flexible external space for residents use, the solution successfully integrates the requirements of ground floor privacy and practical access for high reach maintenance and fire access, with its intended recreational function. Areas of space initially deemed to have limited potential were re-imagined to accommodate an urban trim trail with external gym equipment and an informal ball court, helping to create a lively and animated space overall.